Over Donar

Donar fonds

WAT IS HET DONARFONDS

Het Donarfonds is een onafhankelijke stichting en heeft tot doel het bewegen (natuurlijk vooral door te basketballen) van kinderen te stimuleren, met name als deze gericht zijn op kinderen die nog niet structureel aan sport doen. Vooral buurtgerichte activiteiten van en door bewoners en/of verenigingen kunnen rekenen op een steuntje in de rug. De kas van het donarfonds wordt gevuld door giften en door een jaarlijkse bijdrage van Donar bestaande uit € 0,50 per verkochte losse kaart in de play-offs. Het Donarfonds geeft ‘het laatste zetje’ en functioneert dus alleen als co-financier. Werkgebied: het achterland van Donar (de stad Groningen en wijde omgeving). De voorwaarden zijn laagdrempelig en is het niet moeilijk om een aanvraag in te dienen.

In 2020 en 2021 waren erg geen inkomsten omdat er geen publiek aanwezig mocht zijn bij de Play-off wedstrijden. En door Corona waren er ook geen evenementen mogelijk die in aanmerking zouden kunnen komen voor ondersteuning door het Donarfonds. Gelukkig ziet het er voor dit seizoen een stukje vrolijker uit en het Donarfonds heeft voldoende geld in kas om aanvragen te kunnen honoreren!

Eisen

Een aanvraag moet voldoen aan de volgende eisen:

  1. Projectomschrijving (kernbegrippen: jeugd, regionaal, stimuleren bewegen & gezondheid, basketbal).

  2. Begroting (bij voorkeur ondersteund door een offerte).

  3. Co-financiers (organisatie, contactpersoon, email).

  4. Gevraagd bedrag.

Mail je aanvraag naar donarfonds@ziggo.nl

Hoe gaat het dan verder?

  1. Je krijgt binnen 48 uur een reactie.

  2. Het Donarfonds vergoedt achteraf op basis van de feitelijke factuur/facturen.

  3. Als de factuur/facturen lager uitvalt dan de begroting/offerte wordt de bijdrage van het Donarfonds naar rato verminderd.

  4. Het Donarfonds doet niet aan voorfinanciering

Gevraagde tegenprestatie:

  1. Naamsvermelding op het object of tijdens het event.

  2. Foto’s of video van het object of van het event, door het Donarfonds te gebruiken voor eigen M & C activiteiten.

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren