Nieuws

Bestuursbericht: Komt de voorspelling uit? Het kan zeker, met uw steun!

Laatst geupdate: maandag 01 mei 2023

Het was een wat gewaagde koptekst boven mijn bestuursbericht van 5 oktober vorig jaar: Nait best, ’t Kon minder, ’n goud joar! We zaten in een periode met een wisseling van coach en spelers en in de opbouw van een nieuw team. Velen vroegen zich terecht af of dit nog wel goed zou komen en sommigen spraken al van een verloren seizoen… maar zie: de teamwijzigingen betalen zich uit en de afgelopen weken hebben we denk ik velen verrast door zes van de tien wedstrijden tegen de sterke Belgische teams te winnen. Donar is daarmee zelfs het best presterende Nederlandse team in de cross-border fase. We zien een team dat zich nog steeds ontwikkelt, speelt met veel inzet en passie in zowel defense als offense, en daarmee het publiek weer op de banken krijgt. De sfeer in de hal is als vanouds, aangejaagd door de trommelaars en de DJ. En het lijkt soms wel of we al een sfeervak hebben…

bericht-van-het-bestuur-3-1280x720.png

Ondertussen is Martiniplaza in druk overleg met de aannemer. Deze zomer wordt Martiniplaza intern geheel verbouwd en krijgen we een eigen ingang en gaan we samen met de fanshop, het Donarmuseum, de SV Donar en de supporters zorgen voor een “blauwe aankleding” na de verbouwing. Het slotstuk van de verbouwing eind dit jaar moet zijn een eigen trainingshal, het besluit daarover zal binnenkort genomen worden... eindelijk, zou ik bijna zeggen. We danken de directie van Martiniplaza voor haar volhardendheid in dezen, en we werken daarna graag toe naar een nieuwe Topsporthal in 2030! 

 

En ja, dan de heikele kwestie van het spelen op 4 mei… HELAAS is de hal in Bemmel niet beschikbaar op 5 mei en moeten we op deze bijzondere dag om 20.30 uur aantreden tegen Yoast United in Bemmel. Ik hoop dat iedereen donderdag om 20 uur toch 2 minuten stil is en stil staat bij alle mensen die hun leven hebben gegeven voor vrijheid. Voor ons is dat inmiddels 78 jaar geleden, maar voor de mensen in Oekraïne al ruim een jaar lang aan de orde van de dag. Vrijheid lijkt vanzelfsprekend, maar is dat niet. Voor mij is het iedere dag “4 mei” want ik kijk en lees iedere dag het nieuws over de oorlog in de Oekraïne en weiger het als gewoon te ervaren!

 

De verkoop van GoldCards en seizoenkaarten loopt prima op schema en ik kan me best voorstellen dat u nog even afwacht tot het 100% zeker is dat we Europees basketbal gaan spelen. Met het behalen van de 3e plek in de competitie is dat nagenoeg zeker, maar laten we het zelf in de hand houden en de Nederlandse Play Offs gaan winnen😊.  Nog één maand knallen als team en fans en vol gas naar de finales. #Together kunnen we het en eindigt het dan met: ‘n goud joar!??  

Ik zie u graag terug aanstaande woensdag om 19.30 uur in Martiniplaza en neem familie en vrienden mee, want in een volle hal zijn we onverslaanbaar.

 

Tot Donar,

Jannes Stokroos,

Voorzitter

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren