Nieuws

Dakota Quinn nieuwe center Donar

Laatst geupdate: donderdag 31 augustus 2023

Dakota Quinn, geboren op 2 januari 1997 in Nashville, Tennessee, heeft een overeenkomst getekend met Donar voor 1 seizoen.

44---dakota-quinn.png

Dakota is 2.06 meter lang en heeft reeds de nodige ervaring opgedaan. Zijn eerste college was Samford, maar na een seizoen koos hij voor een jaar redshirt alvorens bij Kentucky Wesleyan aan de slag te gaan. Hij maakte vervolgens zijn opleiding af bij MidAmerica Nazarene, Kansas.

Zijn eerste buitenlandse avontuur was bij Barreirense in de hoogste Portugese afdeling. In 21-22 vond hij geen club door de Covid-perikelen; het afgelopen seizoen speelde hij voor Soleuvre in Luxemburg, waar hij zeer veel minuten maakte en dus goede cijfers kon overleggen: 16,8 punten en 11,6 rebounds gemiddeld.

Dakota stelt zichzelf voor: “Ik ben vereerd om deel uit te maken van zo’n sterke organisatie met zo’n diepe basketbaltraditie als hier in Groningen.

Mijn verwachtingen en doelen dit jaar zijn gelijk aan die van ieder ander seizoen: winnen. Ik verheug me erop te spelen voor zo’n enthousiaste schare fans en om een deel van deze mooie stad te zijn.”

Coach Andrej verwacht dat hij snel een bijdrage kan leveren: “Vorig jaar speelde hij in Luxemburg, dus hij zal moeten wennen aan een hoger niveau. Hij zal in eerste instantie vooral verdedigend kunnen bijdragen. Hij heeft de snelheid, dus we verwachten dat hij zijn rol verder kan uitbouwen.”

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren