Donar 2 revancheert zich tegen Uitsmijters

Laatst geupdate: woensdag 14 februari 2024

Donar 2 trad in de Promotiedivisie op zondagmiddag 11 februari aan tegen Uitsmijters uit Almelo. In het eerste onderlinge treffen eerder dit seizoen werd er kansloos verloren met 82-55. Deze keer ontbreekt Saverio Lisci vanwege een blessure en is Nevin Muntslag afwezig vanwege studie verplichtingen.

Donar komt flitsend uit de startblokken. Olivier Sipkens laat de eerste score aantekenen na een sterke drive naar de ring. Even later wordt Shamar Dormoy gevonden die een open driepunter weet te benutten: 6-0. Uitsmijters weet af en toe te scoren maar het is de agressiviteit en energie in zowel aanval als verdediging die de Groningers doet uitlopen. Een driepunter van Jasper Puister, via het bord, zorgt voor een ruime 17-6 voorsprong. Even later ziet de coach van Uitsmijters zich genoodzaakt om een time out te nemen als OIivier Sipkens wederom sterk naar de ring gaat en scoort: 19-6. Het slotakkoord in het eerste kwart is voor Gijs Deekens die, in de buzzer, een driepunter raak gooit waardoor er na 10 minuten zuivere speeltijd een 22-6 tussenstand op het bord staat.

Uitsmijters komt met meer energie voor de dag in het tweede kwart en plaatst meteen een 0-5 run waarna Joran Triemstra iets terug doet: 24-11. Hierna kantelt het wedstrijdbeeld volledig: Donar is ongelukkig in de afwerking en Uitsmijters krijgt vertrouwen doordat hun aanval beter loopt. Een indrukwekkende 3-18 run volgt waardoor de rust wordt bereikt bij een 27-29 tussenstand.

Ook meteen na rust lijkt het erop alsof Uitsmijters scherper is. Een 0-5 run zorgt voor een 27-34 tussenstand na anderhalve minuut gespeeld te hebben in de tweede helft. Het antwoord van Donar laat niet lang op zich wachten: een driepunter van Shamar Dormoy en een goede score van Lars Jung zorgen voor 32-34. Even later laat Joran Triemstra een bommetje van afstand binnen ploffen en volgt Jelte Mast zijn voorbeeld: 40-37. Jerom Oude Aarninkhof laat een rake driepunter los namens Uitsmijters: 42-40. Scores van de sterk spelende Jasper Puister en Olivier Sipkens én weer een rake driepunter van Jelte Mast verschaffen de Groningers wat lucht: 49-42. Aan het einde van het derde kwart staat het 51-44.

Het vierde kwart start met scores over en weer. Mark Laros is namens Uitsmijters goed op dreef met 6 punten op rij. Aan de zijde van Donar zijn het Gijs Deekens, Jelte Mast en Délé Adetunji die scorend doorkomen en voor een 62-50 voorsprong zorgen. Hierna golft het spel op en neer maar Donar speelt de wedstrijd gecontroleerd uit. Eindstand: 70-59.