Nieuws

Donar door het oog van de naald in Rotterdam

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar heeft met enig geluk de uitwedstrijd in Rotterdam tegen Feyenoord basketbal gewonnen met 77-79. Een driepunter in de zoemer werd door de arbiter beoordeeld als buiten de tijd en zodoende trokken de Groningers aan het langste eind.

Bij Donar ontbrak Grant Sitton (voorzorg) en Feyenoord moest het stellen zonder Jeroen van der List en Ties Theeuwkens. Na de eerste minuten, waarin beide teams slechts vuurpijlen op de vijandelijke basket afvuurden, had Donar als eerste door dat het beter moest. Daardoor kon Donar een klein eindje weglopen bij de Rotterdammers, die pas later bij de les leken te zijn.

Daarna bleven de gasten voortdurend aan de goede kant van de score. Niet dat het allemaal vanzelf ging, want vooral de Feyenoordse backcourt deed van zich spreken. Justin Gordon en Emanuele Montaguti waren af en toe een plaag voor de Groningers. Vooral Gordon  liet (andermaal) zien een aanwinst in de DBL te zijn. Hij was het die het verschil in de slotseconden met twee driepunters terugbracht naar twee. Na een snelle steal gooide Emanuele Montaguti de ‘beslissende’ er feilloos in. Helaas voor hem en heel Feyenoord oordeelde scheidsrechter Shuman dat het schot buiten de tijd was en kon Donar opgelucht ademhalen. De statistieken en meer verslag zijn hier beschikbaar.

Daarmee sluit Donar de DBL voor 2018 af en mag het nog éénmaal vlammen, namelijk volgende week woensdag op Cyprus tegen AEK Larnaca.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren