18
30
28
20

Het tweede duel in de Landolt Cup werd gespeeld tegen de Italianen van Givova Scafati. De lange mannen van coach Stefano Sacripanti hadden hun eerste duel ruim verloren van Telekom Bonn. Wie dacht dat Donar dus kansen zou hebben tegen Scafati kwam bedrogen uit. De Italianen hadden erg weinig moeite met de Groningse vertegenwoordigers. Scafati was beter dan Donar op elk gebied: sneller, sterker, beter ingespeeld en verdedigend erg goed. Daardoor kon Donar aanvallend slechts een paar keer in de wedstrijd tot een fatsoenlijke aanval komen. Alle overige punten kwamen uit solo-acties. Dat is niet heel verontrustend, aangezien coach Andrej Stimac altijd aan het begin de nadruk legt op de defensie.

Daar kwam echter ook weinig van terecht. De spelverdelers waren de Donar-guards steeds de baas, zodat hij naar hartelust kon strooien met passes en zelf ook nog wat puntjes kon toevoegen. De lange mannen heersten inside en pakten de ene na de andere rebound. Toen Donar in het tweede kwart al 20 punten achter kwam te staan, verdween het vertrouwen om er in de tweede helft nog iets van te maken.

Dat betekent dat Donar morgenmiddag om 13:00 uur de wedstrijd om de 5e plaats speelt tegen Sigal Prishtina.