Nieuws

Donar laat geen spaan heel van Heroes

Donar verslaat Heroes Den Bosch in een kolkend Martiniplaza en bereikt de halve finales van de Basketball Cup.

whatsapp-image-2023-01-12-at-20.45.47.jpeg

Donar

72
Basketball Cup donderdag 12 januari, 19:30

Heroes Den Bosch

50
Donar
Heroes Den Bosch
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Donar 72 21 11 38 19
21
18
18
15
Heroes Den Bosch 50 16 3 34 5
12
9
10
19

Donar - op volle sterkte - moest twee punten goedmaken tegen Heroes den Bosch, dat twee spelers moest missen. Vanaf de tip-off was duidelijk wat het gameplan van coach Stimac was: vanuit een straffe defensie proberen de tegenstander eronder te krijgen, liefst met snelle scores. Dat plan slaagde wonderwel.

Er was voor de Bossche spelers domweg geen doorkomen aan. Elke pass, elk screen, elk schot werd bestreden en een open schot zat er voor de uitploeg nauwelijks in. Het weer massaal opgekomen publiek (2950) genoot met volle teugen en bleef 40 minuten lang luidkeels achter hun team staan.

Na drie kwarten had Heroes er 31 punten inliggen. Van excuses vanwege hun Europese duel twee dagen geleden wilde men zelf niks weten; het was dan ook (mede) de verdienste van de Groningers. Het collectief stond als een huis en als er dan toch iemand genoemd moet worden die er bovenuit sprong, dan maakte Andrej Magdevski daar in het eerste helft de meeste aanspraak op. Hij strooide met passes, scoorde als het moest, verdedigde uitstekend en maakte nauwelijks fouten.

In de tweede helft was het Vernon Taylor die ouderwets tekeer ging, makkelijk scoorde en z’n oude titel VT Energy weer 100% waarmaakte.

Dat de teugels in het vierde kwart iets werden gevierd zag coach Stimac tandenknarsend door de vingers en hij - en alle aanwezigen - werd beloond met een flitsende driepunter vier seconden voor tijd. Afzender: VT.

Donar mag het nu in de halve finale opnemen tegen ZZ Leiden.

Exacte speeldagen en -tijden worden zsm bekendgemaakt en vallen hoogstwaarschijnlijk in het weekend van 20-22 januari.

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Deel op social media

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren