Nieuws

Donar moeiteloos langs Den Helder Suns

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

DEN HELDER, 3 november 2018 – Den Helder Suns wist het Donar in het eerste kwart aardig lastig te maken: 21-24. Daarna liepen de Groningers langzaam weg bij de Helderse formatie. Via een ruststand van 35-45 werd het uiteindelijk 73-91 voor de regerend landskampioen.

Donar treedt aan zonder Thomas Koenis. Hij heeft last van zijn knie en wordt uit voorzorg aan de kant gehouden. Evenals Shane Hammink, die wel mee deed aan de warming-up maar tijdens de wedstrijd het trainingspak aan hield.

De eerste score is van Groninger Sean Cunningham. Yarick Brussen opent namens de Suns. Na drie minuten hebben de Suns een 8-5 voorsprong genomen. Twee drietjes van Groningse kant maken hier snel een einde aan: 8-11.  Via 11-11 en 13-17 krijgen de Suns genoeg kansen om bij te blijven, echter de bal weet het netje niet te vinden. Dyon Halman zet met twee vrij worpen de Suns op twee punten: 15-17. Halman scoort zes punten op rij, maar hier blijft het wat Halman betreft ook bij deze avond. Het einde van het eerste kwart wordt bereikt als Teddy Gipson 21-24 noteert.

De start van het tweede kwart is voor de bezoekers uit Groningen.  Steve Harris brengt met een driepunter de Suns weer op tien punten: 25-35. Via 33-43 eindigen de eerste twintig minuten door een score van Laurent bij 35-45.

De Helderse Amerikaan Steve Harris is degene die in de beginfase van de laatste tien minuten voor de punten voor de Suns zorgt. Met een driepunter van Lavone Holland weten de Suns op vijf punten te komen: 42-47. Toch is het verschil halverwege het derde kwart al weer tien punten. Veelal te wijten aan het lage schotpercentage van de Helderse basketballers. Enkele minuten later loopt de Groningse voorsprong op tot veertien punten, daar de Suns nog steeds niet met scherp schieten: 47-61.  De marge is nog groter bij het einde van kwart drie 53-74.

Door de voorsprong van 21 punten kon het vierde kwart rustig uitgespeeld worden via 64-87, 68-91 eindigde de wedstrijd in een 73-91 overwinning voor Donar.