Donar moet de winst aan Antwerp Giants laten

Laatst geupdate: maandag 06 maart 2023

Sterk vierde kwart is net niet voldoende om de winst uit Antwerpen mee te nemen. Donar begint goed aan de wedstrijd, maar de Giants nemen snel de leiding over. In het vierde kwart weet Donar langszij te komen, maar uiteindelijk weten de Giants aan de goede kant van de score te blijven.

26

Donar begint de wedstrijd met Taylor, Williams, Gaddefors, Brandwijk en Mounce.

Donar heeft de laatste 4 wedstrijden verloren, maar wint de jumpbal en Taylor scoort gelijk. Het begin is goed! Toch lopen de Giants snel weg van Donar. Open kansen worden nog vaak gemist door een rommelig spelend Donar. En de Giants mogen vrijuit driepunters blijven scoren. Tegen het eind van dit kwart gaat Donar iets steviger spelen, maar het eerste kwart wordt toch verloren: 27-20.

In het tweede kwart gaat Donar klein spelen met drie point guards. Waarschijnlijk om de sterke verdediging van de Giants te ontregelen. De aanval van Donar gaat soms over teveel schijven, waardoor een kans nog wel eens voorbij gaat. Donar gaat dan over tot een stevige press, wat nog al eens een P oplevert, maar er wel voor zorgt dat Donar in het spoor blijft van de Antwerpenaars. Het kwart eindigt rommelig met geregeld balverlies aan beide kanten. Giants blijft 6 punten voor staan.

Het 3e kwart wordt in de eerste zes minuten gekenmerkt door veel balverlies aan beide kanten. Inzet is niet het probleem. Het inbrengen van Williams heeft echter niet het gewenste stabiliserende effect, na 6 minuten staat Donar 11 punten achter. Enige irritatie was bij Zakis zichtbaar tijdens een stevige overtreding door hem. Mooi einde van dit kwart: een driepunter van Williams van voor de middellijn: chapeau!! 70-55.

Antwerp begint het vierde kwart met een paar turnovers, waardoor Donar vijf punten dichterbij kan komen: tot 70-60. Donar knokt zich terug in de wedstrijd, met nog acht punten verschil en acht minuten te gaan worden twee opgelegde kansen voor Donar geblocked. Overall reboundt Antwerp beter dan Donar. Donar blijft in de buurt van Antwerp. Brandwijk, die goed speelde, gaat vijf minuten voor tijd met 5p’s eraf. Dan wordt het spannend.

Nog 4 minuten, 6 punten achter.
Nog 3 minuten, 3 punten achter (Gaddefors van ver)

Nog 2 minuten: gelijk! 80-80

33 seconden: 86-81

Helaas..
88-81

Het was een spannende wedstrijd, leuk om naar te kijken! Donar heeft zich van zijn goede kant laten zien!