Nieuws

Donar op voorsprong in kwartfinale

Laatst geupdate: woensdag 03 mei 2023

Donar heeft aan één goede helft voldoende voor de winst

whatsapp-image-2023-05-03-at-19.39.58.jpeg

Donar

75
woensdag 3 mei, 19:30

Yoast United

65
Donar
Yoast United
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Donar 75 17 11 45 15
23
24
17
11
Yoast United 65 24 6 38 7
18
14
16
17

Het leek wel play-off basketbal, woensdagavond in Martiniplaza. Sterker nog, het leek wel een kwartfinaleduel, zo eentje waarin - als zo vaak - vreemde dingen gebeuren.

In een gezellig gevulde zaal (2.900) leek het eerst allemaal vrij aardig te lopen voor Donar. De opdracht was vrij eenvoudig: houd Vince Cole en Tito Casero in bedwang en je wint de ontmoeting. Dat lukte redelijk in die zin dat het watervlugge tweetal niet al te vaak de kans kreeg om door de verdediging heen te lopen òf een driepunter raak te schieten. Aan de kant van de thuisploeg was Clay Mounce niet te stoppen en dus kon Donar redelijk comfortabel gaan rusten met een marge van 15 punten.

Geen vuiltje aan de lucht, zelfs niet toen het in kwart drie allemaal niet meer zo wilde vlotten. De ballen vielen niet meer zo lekker, maar dat was ook aan Yoast-zijde het geval (17-16). Maar toen begon het laatste kwart, waarin bovennatuurlijke krachten aan het werk leken te gaan. Niets viel meer aan Groningse zijde, terwijl Yoast wel doorging met scoren. Vier rake vrije worpen was alles wat Donar wist te produceren. Ze hielden Donar op voorsprong (68-65), totdat Willem Brandwijk en Viktor Gaddefors de bal weer door de ring wisten te krijgen en het duel alsnog de kant van Donar uitviel.

Dat maakte Vince Cole niet meer mee, want uit pure frustratie reageerde hij zich af op de arbiter, die hem trakteerde op een technische fout en daarna nog eentje, zodat hij al tierend de kleedkamer mocht opzoeken. Het heeft voor hem geen gevolgen voor de wedstrijd van morgenavond in Bemmel.

Aan Donar-kant waren Clay Mounce (double double met 17 punten en 12 rebounds) en Steph Branch de uitblinkers. Donderdag om 20:30uur is de return, live te volgen via de App of BNXT.TV.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren