Nieuws

Donar plaatst zich voor Elite Gold

Laatst geupdate: woensdag 08 februari 2023

Door de 64-57 overwinning op Feyenoord basketbal kan Donar niet meer worden ingehaald voor de vijfde plaats.

ac356758-409d-455c-99d8-6c0685fd4b46.png

Donar

64
woensdag 8 februari, 19:30

Feyenoord Basketbal

57
Donar
Feyenoord Basketbal
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Donar 64 18 7 44 14
21
13
19
11
Feyenoord Basketbal 57 17 9 32 8
10
15
10
22

In een tamelijk eenzijdig duel versloeg Donar directe concurrent Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Basketbal met 64-57.

Donar had zich goed voorbereid aan de ontmoeting en verdedigde sterk in de beginfase, waardoor er voor de Rotterdammers geen doorkomen aan was. Nou moet gezegd dat Feyenoord niet helemaal op volle sterkte was, zodat coach Toon van Helfteren het met een zevenmans rotatie moest doen.

Tegen het einde van het eerste kwart stokte de Groningse productie en kon de opponent af en toe doorkomen, vooral met wat solo-acties van Stacy Beckton. Ook in het tweede bedrijf was het beide kanten met een lampje zoeken naar de scoringskansen. Wat dat betreft was het als schouwspel niet de meest aansprekende wedstrijd van het seizoen.

Het derde kwart was van Donar-kant dan wel weer de moeite waard in die zin dat er aardige aanvallen werden gelopen terwijl Feyenoord bij vlagen de indruk wekte de witte vlag al te willen hijsen.

Donar kon- zo leek het - het duel rustig uitspelen met een comfortabele marge, maar was zo onverstandig om de gasten hoop te geven in de laatste twee minuten. Doordat er een paar Rotterdamse ballen in vlogen slonk de marge snel, welwillend geassisteerd door drie maal Gronings balverlies. Écht spannend werd het echter niet, zodat Donar nu de tiebreaker met Feyenoord in zijn voordeel heeft beslist.

Daarmee is plaatsing voor de Elite Gold een zekerheid. De eerstvolgende kans op een plekje hoger op de ranglijst is aanstaande dinsdag tegen koploper Heroes Den Bosch.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren