Donar redt het niet tegen Zorg en Zekerheid Leiden

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Het eerste kwart leek het erop dat ZZ Leiden een walkover zou krijgen, maar een 2-13 run van Donar door Lance Jeter en Teddy Gipson zorgde ervoor  dat beide teams tegen de rust weer op gelijke hoogte kwamen. Van verdedigen was bij beide teams – gek genoeg – niet al te veel sprake, getuige de 48-46 ruststand.

Het derde kwart wist Donar een tijdlang een kleine voorsprong vast te houden, maar moest dankzij balverlies toch toestaan dat de thuisploeg weer langszij kwam. Daardoor stonden er weer twee puntjes in Leids voordeel op het bord.

Het slotbedrijf was spannend, ook omdat er veel mis ging aan beide kanten. Het publiek ging er flink achter staan en schreeuwde Leiden naar de overwinning – of misschien gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat het aan Donar-zijde nét niet genoeg was.

Genoeg werk te doen dus voor Erik Braal in de voorbereiding op de volgende uitwedstrijd, aanstaande zaterdag in Amsterdam tegen Apollo.

De statistieken vindt u hier en een uitgebreid verslag valt later hier te lezen.