Donar U18 strijdend ten onder in kwartfinale

Laatst geupdate: maandag 01 mei 2023

Het U18 team van coaches Yannick Koerts en Henri Meiners heeft het afgelopen weekend in twee wedstrijden dapper gestreden, maar kwam wel tekort tegen Lokomotief uit Rijswijk. De ongenaakbare nummer één uit de reguliere competitie wist de tweestrijd uiteindelijk in de eerste wedstrijd te beslissen.

Lokomotief U18 vs. Donar U18

In Rijswijk kwam vrijdagavond de thuisploeg als beste uit de startblokken. Donar kwam al gauw op een 10-3 achterstand, maar toonde karakter en vocht zich terug in de wedstrijd, onder andere door prima scores van Cees Jagt. Donar had pech dat bij een stand van 15-12 Lokomotief nog een drietje in de buzzer raak gooide waardoor het toch met een achterstand van zes punten aan het tweede kwart moest beginnen.

Ook in het tweede kwart gaf Donar zeer goed tegenstand en deed het niet onder voor de thuisploeg. Via scores van vooral Lars Jung, Thijs Heuker, Teun Deekens en Gido Nanninga kwam het zelfs terug tot 29-29. Heel erg jammer was het voor Donar dat Lokomotief ook in dit kwart in de laatste seconden nog een drietje binnen gooide, waardoor de ruststand toch 32-29 in het voordeel van de thuisploeg werd.

In het derde kwart ging het nog steeds gelijk op tussen beide teams. Donar bleef aanhaken en dat was in deze fase vooral te danken aan de prima spelende Lars Jung, die twee belangrijke drietjes maakte en ook een keer fraai door de verdediging soleerde. Halverwege het derde kwart bij de stand 45-43 ging het echter mis. Een 10-0 run voor Lokomotief zorgde ervoor dat er opeens een gaatje was geslagen, 55-43.

Het laatste kwart was de samenhang in het spel van Donar verdwenen. Er werd te gehaast gespeeld en Lokomotief profiteerde optimaal en strafte alle fouten af. Bas Kobus deed via een drietje en twee vrije worpen nog wel wat terug, maar Donar werd helaas naar een vrij grote nederlaag gespeeld, 77-52. Ondanks twee en een half kwart zeer goed tegenspel was dit niet de gewenste uitgangspositie voor de return.

Scores Donar: Lars Jung (15 pnt), Bas Kobus (12 pnt), Thijs Heuker (8 pnt), Cees Jagt (5 pnt), Teun Deekens en Gido Nanninga (4 pnt), Daniël Koba en Maré Bult (2 pnt)

Donar U18 vs. Lokomotief U18

Knap was het hoe Donar twee dagen later in Sporthal Vinkhuizen met veel inzet en overtuiging aan de wedstrijd begon. De starting five zette Lokomotief flink onder druk en dat resulteerde al gauw tot een 14-3 voorsprong. Het veelvuldig opgekomen publiek ging er eens goed voor zitten. Lokomotief wist dat het een tandje bij moest schakelen en deed dat ook. Donar kon niet lang van de voorsprong genieten en de ploeg uit Rijswijk kwam weer langszij. Door een score van Lars Jung werd de eindstand van het eerste kwart toch nog 18-16.

In het tweede kwart bleef Donar ook knokken voor een goed resultaat. De spannende wedstrijd ging gelijk op. Het publiek veerde op bij een spetterende dunk van Daniël Koba. Ook de drietjes van Teun Deekens en Maré Bult mochten er zijn. Door een raak gegooide vrije worp van Eban Norder en een prima score van Lars Jung ging Donar echter verdiend met een 34-31 voorsprong pauzeren.

In het begin van het derde kwart ging het even mis. Door een 8-0 run was het Lokomotief dat het spel nu dicteerde. Dit keer knokte Donar zich echter goed terug in de wedstrijd en gaf zich niet gewonnen. Bas Kobus en Thijs Heuker zorgden er voor dat Donar bleef aanhaken, maar konden niet voorkomen dat dit kwart ruim naar Lokomotief ging, 50-54.

In het laatste kwart deed Donar er alles aan om het seizoen met een overwinning af te sluiten. Teun Deekens speelde dit kwart voortreffelijk en schoot uit alle standen raak en noteerde alleen in dit kwart al negen punten. Ook Edwin Nanninga deed een duit in het zakje met een fraaie jumpshot. Lokomotief, niet gewend om te verliezen bleef ook tot het eind voor een goed resultaat spelen. Vlak voor tijd was de stand 64-64. Eén raak gegooide vrije worp bezorgde echter toch de overwinning aan het team uit Rijswijk, 64-65, dat daarmee de halve finale om het landskampioenschap heeft bereikt.

Donar had gestreden voor wat het waard was en kon met opgeheven hoofd het publiek bedanken en afscheid namen van het seizoen.

Scores Donar: Teun Deekens (17 pnt), Thijs Heuker en Lars Jung (10 pnt), Bas Kobus en Daniël Koba (8 pnt), Maré Bult (7 pnt), Edwin Nanninga (2 pnt), Eban Norder en Gido Nanninga (1 pnt)