Donar U22 haalt uit tegen United Academy

Laatst geupdate: maandag 19 december 2022

In de laatste wedstrijd van de eerste helft van dit seizoen in de Dutch Talent League spelen de mannen van coaches Lechner en Houttuin tegen United Academy dat op de 12e plaats staat op de ranglijst. Donar mist Gimon Arkema door een blessure daar waar United Academy met slechts zes spelers aantreedt door verschillende blessures.

Het begin van de wedstrijd is voor de Groningers dat al snel, onder leiding van een energieke Mark Roorda, een 7-0 voorsprong neemt. United Academy komt terug tot 7-5 maar het is Jelte Mast met een driepunter die voor 10-5 zorgt. Donar is scherper dan de mannen uit Gelderland en loopt door het inmiddels bekende teamspel uit naar een 21-13 voorsprong na het eerste kwart.

Het tweede kwart begint met een sterke aanvallende rebound van Jasper Puister die Olivier Sipkens bedient voor 23-13. Donar schroeft het tempo op en loopt, via driepunters van Délé Adetunji en Olivier Sipkens verder uit naar een voorsprong van 29-15. In de verdediging worden enkele goede stops gemaakt waarna Saverio Lisci twee maal Mark Roorda vindt die simpel kan scoren. Een steal van Délé Adetunji zorgt voor een makkelijke score en Jasper Puister vindt Saverio Lisci voor een open driepunter: 38-17. United komt na de door hen genomen time out iets terug, 40-22, maar het is Mark Roorda die met een goed uitgespeelde driepunter voor 43-22 zorgt. Donar loopt hierna nog verder uit en het is Jasper Puister die met twee benutte vrije worpen voor de ruststand van 52-27 zorgt.

Na rust blijft het spelbeeld hetzelfde: Donar is sterker en loopt steeds verder uit. Driepunters van Saverio Lisci en Jelte Mast zetten een stand van 62-31 op het scorebord waarna Sven van Mieghem met zes punten op rij voor 68-33 zorgt. Het tempo van de wedstrijd gaat iets naar beneden en er wordt meer gemist. Délé Adetunji pakt een steal en bedient daarna Mats van der Werf voor een alley oop: 75-35. Stand na het derde kwart is 79-35.

Het vierde kwart begint voor Donar met zes punten op rij van Sven van Mieghem die attent is in de aanvallende rebound: 85-41. Mats van der Werf schiet een verre driepunter raak waarna United Academy nog een tweetal driepunters benut waarmee de eindstand op 91-49 wordt bepaald.

Een verdiende ruime overwinning voor Donar U22 dat zich hiermee handhaaft in de top van het klassement. Na de Kerstvakantie gaat, zoals eerder aangegeven, Donar verder in poule A en zal het een volledige competitie spelen tegen de andere zes hoogst geeindigde teams in de Dutch Talent League.

Scores: Mark Roorda 16 punten, Jelte Mast 16 punten, Sven van Mieghem 14 punten, Mats van der Werf 12 punten, Saverio Lisci 8 punten, Gijs Deekens 8 punten, Délé Adetunji 7 punten, Olivier Sipkens 6 punten, Jasper Puister 2 punten en Thomas Fink 2 punten.