Nieuws

Donar U22 verliest thriller van OLA

Laatst geupdate: vrijdag 14 april 2023

De mannen van Donar U22 traden na twee vrije weekenden in sporthal Vinkhuizen  aan tegen de nummer 1 van de Dutch Talent League, Orange Lions Academy. De uitwedstrijd was met groot verschil verloren gegaan dus er was wat recht te zetten. Daarnaast hadden de Groningers een goed gevoel overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Apollo Amsterdam die met forse cijfers was gewonnen. Alle ingrediënten voor een topwedstrijd waren dus aanwezig en het publiek zou niet worden teleurgesteld.

image0.jpeg

De wedstrijd begint van beide kanten stroef. Donar probeert in het begin met name van achter de driepuntslijn te scoren maar heeft daarmee geen succes. OLA weet echter de bal ook nauwelijks door de ring te krijgen waardoor er na ruim drie minuten spelen een 0-2 stand op het scorebord staat. Coach Lechner neemt een time out en instrueert zijn spelers om vooral de ring aan te vallen. Dit wordt goed opgepakt en door de ontstane ruimte kan Délé Adetunji aanleggen voor een open driepunter: 3-2. Beide teams wisselen hierna scores uit waardoor de stand na het eerste kwart 10-11 is.

Het tweede kwart is duidelijk voor Donar. Olivier Sipkens en de sterk spelende Kylian Datema zorgen voor 14-11 waarna Ryan van Eyck met een schitterende driepunter in de buzzer van de schotklok voor 14-14 zorgt. Gijs Deekens komt door met twee sterke scores onder het bord en zorgt daarmee voor 18-16. Coach Lechner neemt weer een time out om zijn spelers te instrueren en dit heeft succes. Het zijn met name Délé Adetunji en Sven van Mieghem die scorend doorkomen en daarmee verantwoordelijk zijn voor een 14-2 run van de Groningers: 32-21. OLA bezwijkt echter niet onder de druk en weet een 0-7 run hier tegenover te zetten waardoor de rust wordt bereikt bij een 32-28 stand.

Het spelbeeld verandert niet in het derde kwart: beide teams spelen met veel energie en Donar lijkt iets sterker maar individuele fouten worden meteen door OLA afgestraft. Délé Adetunji scoort deze periode maar liefst 12 punten en heeft daarmee een belangrijke bijdrage in de tussenstand van 53-47 na het derde kwart.

OLA legt in het vierde kwart meer energie in de verdediging in een poging om de achterstand te overbruggen. De Groningers hebben moeite om een opening te vinden en OLA kruipt langzaam aan dichterbij: met nog 2.46 te spelen staat het 61-61. Na een fout op een driepuntsschot worden de drie toegekende vrije worpen door OLA benut en staat het 61-64. Olivier Sipkens schiet een belangrijke driepunter raak: 64-64. Met nog 6 seconden te spelen staat het 65-66 en neemt coach Lechner een time out. Uit de laatste aanval in de reguliere speeltijd houdt Donar twee vrije worpen over: Délé Adetunji wordt foutief afgestopt door Giel Paling en mag, met minder dan een seconde te spelen, naar de vrije worp lijn. De eerste gaat mis maar de tweede schiet hij wel raak waardoor we gaan verlengen met een 66-66 stand.

De eerste score in de verlenging is voor Donar: Olivier Sipkens schiet een driepunter raak: 69-66. OLA komt weer terug en met nog een minuut te spelen staat het 73-73. De spanning in de zaal is om te snijden en het publiek leeft hartstochtelijk mee. Ryan van Eyck krijgt een technische fout en de daaruit toegekende vrije worp wordt door Délé Adetunji benut: 74-73 met 15 seconden te spelen. OLA neemt geen time out en zet de laatste aanval op, tot ieders verrassing wordt er een snelle driepunter genomen door Shane Lieuw On die feilloos raak schiet: 74-76 met nog 7 seconden te spelen. Uit de laatste aanval weten de Groningers niet te scoren waardoor de overwinning naar OLA gaat. Al met al een hele mooie wedstrijd waar alles inzat waarvoor je naar de sporthal komt. Complimenten ook aan beide teams die bleven strijden en er vol voor gingen.

 

Scores: Délé Adetunji 34 punten, Mats van der Werf 10 punten, Olivier Sipkens 9 punten, Gijs Deekens 6 punten, Kylian Datema 6 punten, Sven van Mieghem 5 punten, Jasper Puister 2 punten, Lars Jung 2 punten.

 

Aankomende vrijdag 14 april is er alweer kans op revanche want dan staat er een uitwedstrijd tegen OLA op het programma. Aankomende zondag 16 april speelt Donar U22 thuis tegen Zorg en Zekerheid Leiden U22, om 15.00 uur in de Willem Alexander Sporthal.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren