Donar verdedigt New Heroes de zaal uit

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar staat met één been in de halve finale van de NBB Beker na een eclatante overwinning op New Heroes basketball. De eindstand 87-44 sprak boekdelen en de Bosschenaren staan voor een bijna onmogelijke opgave om dit verlies aanstaande donderdag in de Maaspoort goed te maken.

Een straffe verdediging in het eerste kwart legde de basis voor de winst. Voor New Heroes, dat de nieuwe guard Vernon Taylor node miste, was er absoluut geen doorkomen aan. Met 8 turnovers in de eerste helft kon niemand van de gasten tevreden zijn.

Ondanks het opvoeren van de intensiteit aan Bossche zijde na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Veel Groningse intercepties, gevolgd door fast breaks, maakten het verschil alleen maar groter een groter.

Er viel veel te genieten. De snelheid van Teddy Gipson, de alley-oop van dezelfde man, de post-up van Nick Oudendag tegen… tja, lucht, en dus een fraaie val van de Brabantse mastodont, de mooie acties (en prima verdediging) van Shane Hammink en last but not least het optreden van LaRon Dendy, die zijn woorden in de krant waarmaakte.

Nu wordt het afwachten wat de Nieuwe Helden in petto hebben, aanstaande donderdag.

U kunt de statistieken nog even nakijken, alsmede een verslag van de DBL-site.