Nieuws

Donar verliest succesvolle challenge

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

In een goed gevulde Martiniplaza heeft het BVG G-team een verrassende 21-22 overwinning op Donar behaalt. Afgelopen maandag speelden BVG en Donar hun 3X3 challenge. Waarbij de drie Donar internationals Arvin Slagter, Shane Hammink en Rienk Mast het tegen een team van 21 spelers sterk moesten opnemen.

Het Donar trio liet zien dat ze ook op het G-niveau goed mee kunnen doen. Een kwestie van spelen en laten spelen, zodat zich een echt puntje voor- en puntje achter wedstrijd ontwikkelde. Leuk voor de spelers en leuk voor het publiek, dat toch vooral voor het G-team was gekomen. Zo was van thuisvoordeel deze maandag geen sprake. De Plaza was vooral roodgekleurd.

Zelfs coach Braal liet zich daarin meeslepen en moedigde zijn tegenstanders aan om scherper te verdedigen. Zo ontstonden de spannende doldwaze slotminuten, waa

rbij BVG coach Anne Verzijl uiteindelijk een overwinning afdwong door al haar spelers het veld in te sturen. Eindstand 21-22 in het voordeel van G-Team BVG.

Iedereen kan terugkijken op een geslaagde middag. Deze dag heeft alleen maar winnaars opgeleverd zei Niels van der Weerd namens de Brug provincie Groningen.

De challenge was een opwarmer voor de komende Special Olympics Regionale Spelen, die georganiseerd worden door de Brug Provincie Groningen in Groningen. Dus als u de basketballers van het BVG G-team (nogmaals) zelf in actie wilt zien kom dan zaterdag 15 juni naar het Zernike complex. Meer info kunt u vinden op http://specialolympicsgroningen.debrugprovinciegroningen.nl

Bekijk hier de reportage van Donar TV.

 

 

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren