Nieuws

Echte Stadjer als assistent bij Donar

Laatst geupdate: dinsdag 12 september 2023

Stefan Hendriks komt de technische staf van Donar versterken als assistent coach. De geboren en getogen stadjer tekent een contract voor 1 seizoen, met een optie voor nog een jaar.

whatsapp-image-2023-09-01-at-17.28.10.jpeg

Vanaf kleins af aan komt de geboren Stadjer al bij Donar. Alle teams van de afgelopen 20 jaar heeft hij in Martiniplaza zien passeren: van de teams van Ton Boot en Pep Claros tot de teams van Marco van den Berg. Ook vanuit Litouwen volgde Stefan, die vrijdagochtend geland is in Nederland, de wedstrijden van Donar via livestreams.

Na verschillende teams te hebben gecoacht bij Celeritas-Donar waagde Stefan in 2015 de stap naar Litouwen, om daar een voltijd studie basketbalcoach te gaan volgen. De laatste 7 seizoenen heeft hij daar door o.a. stages op veel verschillende plekken ervaring opgedaan. Daarnaast heeft hij tot en met afgelopen seizoen gewerkt als hoofdcoach op het derde niveau. De combinatie van Stefans Groningse mentaliteit met Litouwse invloed (hij kent inmiddels de taal ook vrij goed), maakt hem uitermate geschikt om de technische staf aan te vullen.

Stefan zegt daar zelf over: Ik ben heel blij met het proces waarin we zitten. Ik ben direct aangesloten bij het scouten van spelers en het contact met Andrej en Drago is zeer goed. Ik ben heel blij met alle spelers die komen, want we stellen echt een team van strijders samen die met een missie naar Donar komen. Een echte Groningse ploeg met de kop d’r veur mentaliteit. Nait soezen. Of zoals Jordy Kuiper al zei: spelen en knokken voor mijn stad en club. Om daar deel van uit te maken is prachtig.”

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren