Nieuws

Eerbetoon Dutch Basketballleague aan Ton Rolvink

Afgelopen zomer is – voor iedereen, de Nederlandse basketballwereld inbegrepen- totaal onverwacht Ton Rolvink overleden. Voorafgaand aan de wedstrijden in de eerste competitieronde van de Dutch Basketballleague wordt daarom een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Ton. Het betreft de wedstrijden:

zaterdag 10-10-15 20.00 uur Rotterdam Basketbal – ZZ Leiden
Zaterdag 10-10-15 20.00 uur Basketball Stars Weer – BC APOLLO Amsterdam
Zaterdag 10-10-15 20.00 uur Aris Leeuwarden – Donar
Zondag 11-10-15 14.00 uur Landstede Basketbal – SPM Shoeters Den Bosch

Ton Rolvink was 16 jaar bestuurslid van de Federatie Eredivisie Basketballclubs (FEB), de organisator van de Dutch Basketballleague.

Daarvoor floot Rolvink vele jaren in de heren eredivisie. In een periode van 13 jaar, van 1985 tot 1998 werd hij acht keer uitgeroepen tot Scheidsrechter van het jaar. In de overige vijf  jaren werd de onderscheiding niet uitgereikt.

Ton Rolvink was lid van verdienste van de Nederlandse Basketball Bond. De onderscheidingen zijn vooral een blijk van waardering voor het respect voor de sport en het respect voor elkaar dat Ton binnen en buiten de lijnen belichaamde.

Ton Rolvink is 67 jaar oud geworden.

Het Nederlandse basketball heeft een fantastische scheidsrechter en bestuurder verloren.

DE DUTCH BASKETBALLLEAGUE STAAT KOMEND WEEKEND STIL BIJ HET OVERLIJDEN VAN TON ROLVINK AFGELOPEN ZOMER

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Deel op social media

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren