Nieuws

Engelsman met Nederlandse roots Sam van Oostrum naar Donar

Laatst geupdate: dinsdag 29 augustus 2023

Sam van Oostrum (Sheffield, 14 december 1998) heeft een overeenkomst gesloten met Donar voor de komende drie seizoenen. Sam is de jongste (en de langste, 1.98 meter) van de Van Oostrum-familie na Devon en Nigel en speelde afgelopen twee seizoenen voor Den Helder Suns op de guardpositie.

Hij startte zijn basketballoopbaan op Itchen College (Southampton) en speelde met dat team ooit op het HNBT. Daarna ging hij naar Franklin Pierce University (NCAA2) alvorens de overstap te maken naar Nederland. Het eerste seizoen Den Helder was wennen, maar in het vorige seizoen maakte hij een goede indruk binnen het team van de Suns met 12,1 punten, 6,0 rebounds en 5,7 assists gemiddeld.

Sam is tweetalig en heeft een dubbele nationaliteit, maar zijn voorkeur gaat uit naar het Engels, hoewel er binnen het gezin Van Oostrum vooral Nederlands werd gesproken.

“Ik ben super blij om deel uit te maken van Donar dit seizoen. Het is altijd een club geweest die het hoogste nastreeft en dat trok me onmiddellijk aan. Ik ben echt heel benieuwd wat dit seizoen gaat brengen en ik ga alles doen wat nodig is om het team te laten slagen.”, aldus Sam van Oostrum.

“Sam is veelzijdig, neemt toughness mee, past goed in het team, is nog jong en kan zich verder verbeteren. Hij werkt hard en ik denk dat hij vooral heel consistent speelde afgelopen jaar. Volgens mij kan hij Donar helpen om beter te worden en kan Donar hém helpen om beter te worden”, zegt Andrej Stimac over de laatste aanwinst.

heroes-den-bosch---den-helder-suns.png

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren