Nieuws

Europese rookie Karolis Babušis versterkt Donar

Laatst geupdate: woensdag 30 augustus 2023

Karolis Babušis (9 maart 2000) is een 1.90 meter lange shooting guard uit Kaunas, Litouwen. In zijn rookie seizoen buiten Litouwen kan hij bij Donar laten zien dat hij de mogelijkheden heeft om een internationale carrière te beginnen. Net als team- en stadgenoot Justinas Ramanauskas is hij opgeleid bij Zalgiris.

Na twee seizoenen Zalgiris stapte hij over naar Mazekiai in de Litouwse tweede klasse en presteerde daar goed met 13,2 punten, 2,3 rebounds en 1,7 assists per wedstrijd.

Karolis is een echte schutter en scoort heel makkelijk van achter de driepuntslijn. Maar ook van middenafstand of met een lay-up. Hij is razendsnel en heeft weinig tijd nodig om af te drukken.

Volgens Andrej Stimac moet ook hij zijn plaats verdienen: “Hij is een eerstejaars in Europa dus we moeten afwachten hoe hij zich ontwikkelt. Aan energie en inzet geen gebrek. Als het goed gaat kan hij echt impact hebben in de BNXT League.”

Karolis Babušis: “Het is fijn om bij deze club en organisatie te horen. De club heeft een mooie historie en heeft veel gewonnen in het verleden. De mensen in Groningen zijn zeer geïnteresseerd in basketbal, dat is een goede zaak. Ik kijk er naar uit om voor onze fans te spelen en ik hoop dat alles goed gaat!”

Karolis heeft een contract getekend voor twee seizoenen.

karolis.jpg

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren