14
23
17
9

Donar gaat fel van start en dat resulteert gelijk in twee blocks van Theo John. Veel ballen gaan goed, driepunters vallen en ook onder het bord weten de Groningers het netje te vinden. Het is niet te zien dat de thuisploeg een korte voorbereidingstijd heeft gehad. Daartegenover lijkt het wel of de Bosschenaren nog maar net bij elkaar zijn. Donar speelt met veel passie en dat slaat over op het publiek dat vierkant achter de ploeg gaat staan. Het eerste kwart wordt afgesloten in misschien wel een verrassende voorsprong van 27-14.

In het tweede kwart gaat Donar verder met lekkere aanvallen en mooie scores. Heroes komt echter beter in de wedstrijd en komt sluipenderwijs dichterbij. Toch lukt het de Heroes niet om langszij te komen. Ondanks dat ze het kwart winnen, koestert Donar bij rust een voorsprong van 27-37.

Het derde kwart gaat moeizamer van Donarkant. De wedstrijd wordt harder, maar de ploeg blijft knokken voor elke bal. De Heroes weten dit kwart ook te winnen, maar Donar blijft aan de goede kant van de score staan 61-54.

In het vierde kwart denkt Heroes langszij te komen, maar het is Donar dat blijft gaan. Niet alles lukt meer, maar door heel hard te werken, ondersteund door de spelers op de bank en het laaiend enthousiaste publiek, sleept de ploeg de overwinning over de streep. Martiniplaza staat op z'n kop. De Heroes mogen met een nederlaag van 74-63 de reis naar het zuiden van het land ondernemen.

Topscorers : John Meeks 13, Karolis Babusis 13 en Theo John 12

Rebounds: David Gabrovsek 8, John Meeks 6 en Justinas Ramanauskas 5

Assists: Justinas Ramanauskas 6, Karolis Babusis 3 en Kjeld Zuidema 2