Nieuws

Interview: Arnold Meijer

Laatst geupdate: woensdag 09 augustus 2023

26 SEP 2021 - Je probeert altijd vooraf een bepaald beeld te krijgen van de persoon die je gaat interviewen. Deze keer is dat de huisfotograaf van Donar, Arnold Meijer. Een volledig beeld lukt natuurlijk nooit maar met hulp van Google en de social media kan je al wel voorzichtig met het “inkleuren” beginnen. Samen met Arnold heb ik het beeld van hem completer gemaakt met “vraag & antwoord”.

fotoarnold-meijer-1152x1536.jpg

Laten we beginnen met wat personalia. Arnold is geboren in 1965, hij is een geboren en getogen Stadjer. Ook nu nog woont hij met zijn vrouw in Groningen, in de wijk Lewenborg. Hij heeft een zoon en een dochter.
Hoofdberoep van Arnold is al een krappe 40 jaar brood- en banketbakker. Hij werkt als Brood Bouwkundig Ingenieur, zoals hij zelf met een knipoog op zijn LinkedIN-profiel aangeeft, bij bakkerij Marinus-Crebas. Als je de site van deze bakkerij opent dan spatten de geuren en de smaken van de broden op de schappen en het grote aanbod aan banket in de vitrines bijna van je scherm af. Heerlijk!

Arnold kwam in de beginjaren ’80 in contact met Donar en was aanwezig bij het eerste kampioenschap van Donar in Nederland in 1982, met Maarten van Gent als coach. Dit was het laatste seizoen van Donar onder de naam NN Donar. Niet alleen Arnold raakte verslingerd aan basketbal, ook zijn vrouw en zoon hebben gebasketbald. Arnold gooit zelf in trainingspartijtjes nog wekelijks een balletje bij Celeritas-Donar. Zijn zoon en dochter hebben inmiddels gekozen voor een andere balsport, floorball.

Arnold is vanaf 1996/1997 als fotograaf bij Donar betrokken en is nu onze huisfotograaf die op een mooie manier publiek, spelers en spelmomenten voor ons vastlegt. Hij vindt het lastig om de beste foto die hij voor Donar heeft geschoten te benoemen. Hij gaat voor een spetterende dunk en ook de kampioenschappen zijn en blijven voor hem speciaal. Alle emoties komen dan voorbij.

Arnold fotografeert ook wel bij Amysoft Lycurgus, maar hij fotografeert dan niet voor de club, maar meestal voor Sport in Stad. Om het verhaal van de fotografie compleet te maken: Arnold is ook prima in te vliegen voor bijvoorbeeld bruidsreportages. Mocht je het werk van Arnold wat beter willen bekijken dan is dat te vinden op www.fotografiearnoldmeijer.nl .

Ik sluit af met nog een paar “losse” vragen aan Arnold:

In het jaar 2021 stond de tv bol van de sportuitzendingen. Waar heb je het meest van genoten? De Olympische Spelen in Tokio, de Europese Kampioenschappen Voetbal, de Tour de France of de NBA- finalepartijen tussen de Milwaukee Bucks en de Phoenix Suns?
Arnold: ‘NBA kijk ik bijna nooit, de Olympische Spelen waren echt geweldig, voetbal volg ik ook redelijk veel.’

Pete Miller heeft als hoofdcoach van het eerste herenteam van Donar het vorige seizoen afgemaakt. Hij is nu actief als hoofdcoach van de Basketball Academy RTC Noord. Heb jij Pete Miller met z’n enorm aanstekelijke enthousiasme in de periode 1975-1977 ook nog zien spelen in de Evenementenhal?
Arnold: ‘Helaas niet. Erg aardige man trouwens, altijd in voor een praatje.’

Stel, er komt belangrijk bezoek bij Donar, welke specialiteit uit jouw banketbakkerij zou je dan zeker bij de koffie aanbevelen en waarom?
Arnold: ‘Dat is of een Groninger koek of Crème der A, twee echt Groningse producten. En waarom? Gewoon erg lekker!’

Welk basketbalmoment of ander sportmoment staat je nog steeds bij?
Arnold: ‘Voor mij zijn dat de laatste minuten (vooral de laatste 10 seconden) van de wedstrijd USA-Sovjet Unie op de Olympische Spelen 1972 in München. Ik heb de opnames nog eens weer bekeken. Het is de Koude Oorlog, maar dan op een Olympisch basketbalveld. Ik zou zeggen voor de lezers van dit interview: kijk en huiver!’

Arnold, heb jij ook van die sportmomenten die direct vanuit je geheugen oppoppen?
Arnold: ‘Voor wat betreft een basketbalmoment is dat zonder meer ons kampioenschap in 2004, Donar toen nog als MPC Capitals met Ton Boot als coach. Een ander heftig moment van kortgeleden: de Deen Christian Eriksen die op het veld een hartstilstand kreeg. Dat greep mij erg aan.’

COR EENKEMA

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren