Nieuws

Interview: Gisela Staal

Laatst geupdate: donderdag 03 augustus 2023

De 36-jarige Gisela Staal is sinds het begin van dit seizoen werkzaam voor Donar als Commercieel Manager. De in Groningen woonachtige Gisela is getrouwd met Eric en heeft twee geweldige kindjes, Pip en Riv van vier en twee jaar oud. Naast haar werkzaamheden voor Donar heeft zij daar voorlopig haar handen wel vol aan. Toch probeert ze als het even kan ontspanning te zoeken door in huis te klussen of in de tuin bezig te zijn. Zelf heeft ze nooit gebasketbald, maar wel altijd in competitieverband getennist en momenteel blijft ze zelf sportief bezig door te volleyballen.

giselastaal.jpg

Donar heeft er een van nature enthousiast en optimistisch ingestelde medewerkster bij. Basketbal heeft ze altijd al een geweldige sport gevonden, ze denkt dat Michael Jordan er in haar jeugdjaren al een steentje aan heeft bijgedragen. Echter toen zij zakelijk een keer bij Donar aanwezig was, was zij meteen verkocht. De keuze om of bij FC Groningen of Donar lid te worden was voor haar snel gemaakt. Donar is voor haar echt genieten van een heerlijke avond uit, vol energie, vermaak en uiteraard topsport! De binding met Donar was er dus al toen ze vorig jaar september de afscheidnemende Peter van der Molen mocht opvolgen.

Haar werkzaamheden bestaan eruit om samen te werken met de Basketbal Businessclub activiteitencommissie, de Start Up Assist commissie en de marketingcommissie. In het kort komt het erop neer dat haar activiteiten eraan moeten bijdragen dat Donar een groeiende businessclub houdt en kan uitbouwen om #together ervoor te zorgen dat Donar in 2025 structureel Champions League speelt. Dat is wat ze hoopt te kunnen bereiken met de club, niet alleen de topclub van Nederland zijn, maar ook de ambities op Europees niveau te kunnen waarmaken. Het lijkt haar geweldig om dit samen met partners, businessclub, fans en vrijwilligers te mogen beleven. “In een uitverkochte Donar Arena genieten van het hoogste niveau basketbal”, aldus Gisela.

Doordat ze er zelf jaren lid van was kent ze de dynamiek van de businessclub al en uiteraard ook al een aantal businessclubleden, dat maakte het instappen in deze functie wel iets gemakkelijker. “Van tevoren wist ik dat ik aan een mooie uitdagende baan begon bij een fantastische profclub”. Ze was al uitgegaan van een grote uitdaging, maar dat die door het Coronagebeuren zó groot zou zijn, had ze bij aanvang van haar rol niet bedacht. Ze is blij dat er nu in elk geval weer gespeeld wordt, maar het niet fysiek samen kunnen zijn vindt ze wel heel erg jammer. “Met ons team hebben we alles op alles gezet om juist nu creatiever bezig te kunnen zijn en hebben we gekeken wat we dan wel nog kunnen bieden”. Uit deze brainstormsessies zijn onder andere de Donar for Local mailcampagnes gekomen om elkaar te kunnen helpen aan extra omzet en een scherpe deal. Daardoor zijn er nu Pop-Up fan fotopoppen op de tribunes en talkshows waarin toch aan een aantal businessclubleden de ruimte wordt gegeven om met Donar en andere businessclubleden in gesprek te gaan. Ook is er extra exposure gerealiseerd langs het speelveld door het plaatsen van een tweede rij Led Boarding.

Gisela leerde topsport tevens op een andere manier kennen. Door haar broer Wytze (Kooistra), oud-top volleyballer van Lycurgus, kwam ze er ook al mee in aanraking. Ze heeft regelmatig wedstrijden van haar broer in het buitenland bijgewoond. Vooral de topsportcultuur zoals in Italië heeft ze altijd geweldig gevonden. Donar en Lycurgus kun je niet echt vergelijken vindt ze. ”Beiden vind ik geweldige sporten, maar Donar weet een geweldige entertainment sfeer neer te zetten. Het is geweldig dat we een managementbureau hebben dat zich dagelijks voor de club inzet samen met een grote groep vrijwilligers. Bij Lycurgus is dat team kleiner en wordt het voornamelijk door vrijwilligers gerund. Neemt niet weg dat beide clubs staan voor #together”.

Een prachtige Donarherinnering is voor haar dat ze in november 2013 met de club mee is geweest naar de EuroChallenge wedstrijd tegen Reggio Emilia in Italië. Met een kleine groep ondernemers hebben ze daar een paar leuke dagen gehad, de tegenstander was dan wel een maatje te groot, het was wel een geweldige ervaring. Center Ross Bekkering was in die tijd wel één van haar favoriete spelers. Bij toeval heeft ze destijds ook zijn enthousiaste familie uit Canada ontmoet tijdens de play-offs periode. Ze vond het heel leuk en herkenbaar om hun bezieling met Donar en hun zoon te zien. Echter mogen JD en Lance Jeter ook niet in haar rijtje van publiekslievelingen worden vergeten. Privé heeft ze verder enorm genoten van een bezoekje aan de New York Knicks in 2014. “Wat een belevenis om een wedstrijd in Madison Square Garden mee te maken. Al zaten we dan wel helemaal bovenin, wat hebben we genoten van de entourage”.

Het seizoen is weer begonnen, helaas zonder publiek. Hoewel Gisela niet kan wachten om weer gewoon publiek op de tribunes te begroeten, schept deze situatie wel een teamgevoel, omdat het voor iedereen binnen de club een nieuwe situatie is. De Europese wedstrijden gaan nu beginnen, ook Gisela heeft enkele leuke taken te vervullen rondom deze bubbel. Zij verwacht veel van Donar dit seizoen. “Ik kijk er echt naar uit om Donar te zien spelen in Den Bosch!”

HANS NORDER

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren