Nieuws

Interview: Jorim de Lange

Laatst geupdate: woensdag 09 augustus 2023

18 MEI 2021 - Sinds dit seizoen is er bij de wedstrijden van Donar een nieuw gezicht achter de spelersbank te aanschouwen. Naast de al jarenlange, niet meer weg te denken vaste fysiotherapeut Edwin Keijzer, vervult Jorim de Lange deze rol nu ook. De 28-jarige Jorim, samen met zijn vriendin woonachtig in Groningen, kenmerkt zichzelf als zorgzaam, vriendelijk en hardwerkend.

jorim10-04-2021-1024x1536.jpg

it is het eerste seizoen dat Jorim met de medische staf van Donar meedraait. In het dagelijkse leven is hij inmiddels al vijf jaar werkzaam bij MCZ (Medisch Centrum Zuid). Daar werkt hij met name op de locatie Het Omnium bij het Topsport Zorgcentrum. Ook is hij werkzaam op de Topsport Talentschool. Daar is hij een aantal ochtenden aanwezig en beschikbaar voor blessurezorg. Aangezien Edwin Keijzer ook bij MCZ werkzaam is, is het lijntje al gauw gelegd hoe hij bij Donar is verzeild geraakt.

Zijn rol bij Donar is om gezamenlijk met de medische staf ervoor te zorgen dat het team fit blijft gedurende het seizoen. Bij de wedstrijden verzorgt hij de EHBSO (Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen) en behandelt en tapet hij de spelers indien nodig. Samenwerken doet hij veelal met Edwin Keijzer, Jan Arend Vredeveld, de fysiek trainer en met Maurits Sietsma, de arts. En uiteraard heel veel met de spelers, daar draait het uiteindelijk allemaal om. Jorim vindt het een leuke spontane spelersgroep. Werken in de topsport heeft hem sinds hij is begonnen met werken altijd al geboeid. Hij is natuurlijk wel meteen in een heel raar seizoen begonnen bij Donar. “Vanwege het Corona gebeuren is het een gek seizoen, maar verder bevalt het me heel goed!”

Jorim is niet echt afkomstig uit de basketbalwereld. Het spel heeft hij altijd wel leuk gevonden, maar afgezien van op de middelbare school, heeft hij de sport verder zelf nooit beoefend. Wel had hij af en toe al eens een wedstrijd van Donar bezocht. Jorim geeft aan zelf altijd gevoetbald te hebben, maar dat doet hij inmiddels niet meer. Wel is hij af en toe nog in de sportschool te vinden. Andere hobby’s van hem zijn vooral wandelen, muziek luisteren en met vrienden afspreken. Op vakantie gaan doet hij het liefst naar Italië. Hij vindt het een mooi land met een lekkere temperatuur en hij houdt van het Italiaanse eten.

Zijn mooiste ervaring bij Donar hoopt hij binnenkort te gaan beleven. De Play-offs om het landskampioenschap moeten daarvoor gaan zorgen……

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren