Nieuws

Kaarten voor Elite Gold nog lang niet geschud

Laatst geupdate: vrijdag 17 februari 2023

De laatste weken van de BNXT Domestic League staan in het teken van de strijd om de plaatsen in de Elite Gold. 

foto-05-02-2023-om-18.57.png

Vanzelfsprekend is het van groot belang voor alle teams om die bovenste vijf te halen. Dat betekent immers interessantere duels, meer media-aandacht en een betere voorbereiding op de play-offs.

Op dit moment ligt het figuurlijke speelveld helemaal open. Er zijn in Nederland vijf teams die strijden om drie plekken en dus moeten er twee afvallen. De bovenste twee teams (Heroes en ZZ) zijn veilig; de onderste drie (Suns, BAL en Apollo) maken geen kans meer.

Er zijn na vandaag nog precies twee onderlinge wedstrijden van belang en laat ons eigen Donar nou in beide optreden…! De duels Aris-Donar en Donar-Feyenoord zijn waarschijnlijk van doorslaggevend belang. Wat goed is om te weten, is dat de tegenstander in beide gevallen op voorsprong staat. Aris won in Martiniplaza met een verschil van zes, terwijl Feyenoord in dat beruchte duel met de onterechte score en verlenging, u weet nog wel, met twee puntjes zegevierde. Ons onderlinge resultaat tegen Landstede Hammers en Yoast United is al in ons voordeel. Kort samengevat: wanneer we Feyenoord verslaan met drie of meer en Aris met zeven of meer, dan is onze kat in het bakkie. Daarnaast hebben we nog een ontmoeting met Heroes Den Bosch. Het zou ook kunnen helpen om die winnend af te sluiten… Pikant detail van deze fase is namelijk dat Heroes nog speelt tegen Aris, Donar, Hammers én Feyenoord. De vraag is dus welk van deze teams het gaat lukken de ongeslagen status van de Heroes uit de boeken te spelen en daarmee een mooie extra slag slaat.

Voor Donar geldt dat er ook nog een extra reden is om te proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Deze kán namelijk van belang zijn voor een Europees ticket. Nederland krijgt drie Europese tickets: een voor de landskampioen, de tweede voor BNXTkampioen als we die hebben, de derde voor de winnaar van de Basketball Cup en dan op volgorde van de ranglijst aan het eind van de Elite Gold.

Alle reden dus om uw favorieten te steunen bij de komende twee thuisduels op woensdag 8 februari tegen Feyenoord en op dinsdag 14 februari tegen Heroes Den Bosch. Op de afsluitende speeldag beginnen alle teams om 20:30 aan hun wedstrijden. Als we nou afspreken dat we die dag Kalverdijkje helemaal vullen met Donar-fans dan kan het bijna niet meer misgaan, toch?

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren