Nieuws

Krachtpatser Theo John maakt Donar compleet

Laatst geupdate: donderdag 31 augustus 2023

De laatste bouwsteen in het team van Donar dit seizoen is de Amerikaan Theo John. Theo is geboren op 25 augustus 1998 in Minneapolis, Minnesota en is 2.06 meter lang. Hij kan uit de voeten op de forward- en centerpositie en tekent bij Donar voor één seizoen.

Theo heeft gespeeld voor Marquette University van 2017 t/m 2021 om daarna nog een jaartje bij Duke University te spelen.

In Europa kwam hij door een blessure niet verder dan één wedstrijd Basketball Champions League bij Kauhajoki (Finland). Na zijn herstel meldde hij zich bij de Capital City go-go in de G-league, waar hij tot 2,1 punten en 1,9 rebounds gemiddeld kwam.

Afgelopen zomer kwam hij uit in de NBA summer league voor de Timberwolves.

Theo John is een zeer krachtige inside speler (hij hield op college het record voor bench press), die graag oppost, dunkt en blokt. Hij heeft tot nu toe zijn capaciteiten nog niet ten volle benut en hij krijgt nu bij Donar de kans om te laten zien dat er veel meer in hem zit.

Volgens coach Andrej Stimac is dit voor hem het geschikte moment: “Theo probeert zich Europees waar te maken en dit is zijn kans om een key player te worden. Hij heeft verdedigend echt presence en kan ons op veel manieren helpen vanaf de centerpositie. Hij is veelzijdig en ik vind hem goed in onze speelstijl passen.”

Theo is zelf vol vertrouwen: “Ik ben atletisch gezien een nachtmerrie voor iedere tegenstander en ik hou van verdedigen. Ik ben gek op shotblocken, dunken en spelen met veel energie. Ik wil de Donar-fans graag wat laten zien. Ik heb deze club gekozen vanwege de enthousiaste fanbase en ik kijk er naar uit om een show te geven als de lichten aan gaan!”

11---theo-john.png

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren