Nieuws

Lars Jung aanwinst vanuit Donar-jeugd

Laatst geupdate: dinsdag 29 augustus 2023

Vanuit de Donar-jeugd komt dit seizoen Lars Jung aansluiten (18 jaar, 1.91 meter). Lars speelt op de guardpositie, is geboren en getogen in Groningen en met basketbal begonnen bij Celeritas-Donar op zijn 8e. Lars Jung is snel en heeft goede instincten. Hij heeft snelle handjes en pakte afgelopen jaar heel veel steals.

Vorig jaar heeft hij een enorme ontwikkeling doorgemaakt op de point. Hij heeft U18 en DTL gespeeld. Bij U18 was hij de topscorer van het team en een belangrijke speler. Bij DTL speelde hij ook volledig mee. Season highs:

- 25 punten tegen Rdam en Triple Threat

- 7 steals tegen Amstel State

Coach Andrej Stimac zegt over Lars: ”Ik heb hem vorig jaar aan het eind van het seizoen zien spelen. Ik zag zijn potentie en met het oog op de intentie van Donar om te werken met groep regionale spelers was de keuze voor hem logisch. Het is nu aan hem om hard te werken om zich waar te maken op het hoogste niveau.”

lars-jung-1693292503.jpg

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren