Nieuws

Nuttig oefenduel met winst afgesloten

Laatst geupdate: zaterdag 16 september 2023

De laatste oefenwedstrijd van het seizoen, in Assen tegen de Eisbären Bremerhaven, eindige in een 92-82 overwinning voor de Groningers.

whatsapp-image-2023-09-16-at-23.10.10-1694899117.jpeg

Donar

92
zaterdag 16 september, 19:30

Eisbären Bremerhaven

82
Donar
Eisbären Bremerhaven
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Donar 92 23 7 37 16
16
29
19
28
Eisbären Bremerhaven 82 24 2 45 16
24
17
16
25

In een gezellig volle (ca 300) sporthal De Spreng moest Donar het stellen zonder Jordy Kuiper en Sam van Oostrum (blessures), alsmede zonder John Meeks en Dakota Quinn. Springveer Theo John was echter wel van de partij.

In het eerste kwart wilde er aan Donar-zijde weinig lukken. Verdedigend sloot het niet, zodat de ervaren Robert Oehle enkele malen kon scoren en ondersteund door de snelle Rayshawn Simmons liepen de gasten snel uit naar een comfortabele voorsprong. Bij Donar viel er bijna geen bal, totdat Sander Hollanders enkele drietjes raak schoot.

In het tweede kwart kwamen de mannen van Andrej Stimac echter langszij. Inside kregen de Duitsers minder ruimte en de ballen begonnen te vallen voor Donar. Van 11 punten achter ging Donar naar vier punten vóór in vijf minuten tijd. Sander ging door met driepunters en ook David Gabrovsek was sterk bezig.

Na de rust bleef Donar geconcentreerd spelen. Het publiek kon echter niet veel genieten van de acties van Theo, want die liep in de zoemer van het einde van het derde kwart al tegen z’n vijfde fout aan en dat betekende dat David en Kjeld Zuidema de inside honneurs moesten waarnemen.

Toen Kjeld aan het begin van het vierde bedrijf ook z’n vijfde fout ontving, leek het lot van Donar bezegeld. Tot ieders verbazing was de onmiddellijk aangepaste tactiek echter succesvol. Een zoneverdediging, langzaam uitgespeelde aanvallen en gaan voor de driepunter bleken een gouden greep. De Groningers wisten op deze manier de wedstrijd te controleren en zagen zelfs Lars Jung nog een mooie steal en score meepakken.

De slotminuut was een bijzondere: met vijf guards in het veld trok Donar de wedstrijd keurig over de streep en dat was een mooi slot van een sfeervolle avond in Assen, die zo moeizaam was begonnen.

De komende week is er nog een openbare training op woensdagavond 20 september om 18:00 uur. Hopelijk kunt u dan weer meer spelers in actie zien. Zaterdag 23 september in de eerste thuiswedstrijd in de BNXT League tegen Heroes Den Bosch. Kaarten bestelt u op deze site.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren