Nieuws

Nuttige en gezellige oefenpot tegen Leicester

Laatst geupdate: dinsdag 12 september 2023

Met vier belangrijke spelers (nog) aan de kant wist Donar het drie kwarten vol te houden en verloor met 75-104 van de Leicester Riders

img_1193.png

Donar

75
vrijdag 1 september, 19:30

Leicester Riders

104
Donar
Leicester Riders
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Donar 75
Leicester Riders 104

Het volledig nieuwe Donar trad traditiegetrouw in Sporthal Wildervanck aan voor de eerste in een serie oefenwedstrijden. De zaal was met 500 toeschouwers stijf uitverkocht en de sfeer was natuurlijk opperbest. Een van de meestgehoorde opmerkingen van de avond: "we mogen blij zijn dat we hier weer kunnen staan."

Met de drie Amerikanen nog niet speelgerechtigd en Jordy Kuiper geblesseerd aan zijn enkel was het vooraf eigenlijk wel duidelijk dat er niet gewonnen zou gaan worden tegen de Riders, die een aantal oude bekenden in de gelederen hadden, waaronder Sam Idowu, ex-Aris.

Dat het na drie kwarten 64-75 stond was al meer dan mocht worden verwacht. Het laatste kwart was de koek bij de Groningers op. Aangezien er nauwelijks lange mannen beschikbaar waren, moesten David Gabrovsek en Kjeld Zuidema de inside taken verdelen en dat was vooral verdedigend teveel gevraagd. De Riders konden daarvan met veel drives naar de basket flink van profiteren.

Toch waren er gelijk al positieve dingen die opvielen, zoals het brutale en frisse optreden van Lars Jung (10p), het leiderschap van genoemde Gabrovsek (18p, 7r) en het degelijke spelverdelen van Justinas Ramanauskas (12p, 4a). Een verlies met perspectief, zoals dat zo fraai heet.

Aanstaande zondag is er een besloten oefenwedstrijd en daarna reist een hopelijk vrijwel volledig team af naar Zwitserland voor een toernooi in Yverdon.

Eerstkomende oefenwedstrijd thuis is tegen Eisbären Bremerhaven in de Spreng in Assen op 16 september. Kaarten voor dat duel koopt u via BV Assist.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren