22
22
16

Het duel tegen middenmoter Yoast United was een van de hele rij must-win games die Donar moet spelen om de Elite Gold te halen.

De thuisploeg was gewaarschuwd en begon goed voorbereid aan deze wedstrijd voor een zeer goed gevuld Martiniplaza (3400 toeschouwers). Het eerste kwart was dan ook zodanig eenzijdig dat het verbazing opwekte. Het verschil liep heel snel op omdat Yoast slecht verdedigde en in de aanval weinig kon klaarmaken.

Gaandeweg het tweede kwart kwamen de gasten iets beter in de wedstrijd doordat Tito Casero-Ortiz en Vince Cole in de aanval vrijwel alles solo gingen doen en daar kregen de Groningers maar moeilijk grip op.

Dat beeld werd bevestigd in de tweede helft. Yoast bleek aanvallend te bestaan uit twee goede spelers plus support cast. Daarmee maakten ze weliswaar enige indruk, maar voor een overwinning was het te weinig. Aan Donar-zijde was het ook niet allemaal hosanna, maar er viel toch af en toe wel wat te genieten, bijvoorbeeld een knetterdunk van de verder ook prima spelende Clay Mounce. Trouwens, ook Viktor Gaddefors en Olaf Schaftenaar lieten aardige staaltjes zien.

Heel even dreigde het nog spannend te worden (45-41 in Q3), maar dat foutje wist Donar snel te herstellen en zo boekte de thuisploeg een uiterst nuttige overwinning in de race naar de Elite Gold.