Nieuws

Slotminuten kosten Donar de kop

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Slordigheden in de slotminuten kostten Donar de winst tegen Openjobmetis Varese (It): 67-73.

Donar had het in de beginfase even lastig, maar kwam dankzij een uitstekende verdediging langszij en maakte er zo een spannende ontmoeting tegen de Italiaanse topploeg. Sterker: met 13-13 en 35-35 waren de eerste beide kwarten mooi gelijk.

Toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn, want Thomas moest met twee onsportieve fouten (beide keren op een doorgebroken speler) de vloer verlaten.

Donar bleef goed en gedisciplineerd in de defensie, maar kon niet voorkomen dat de Noord-Italianen een voorsprong van 12 punten namen. Door de intense manier van spelen vocht de thuisploeg zich terug naar een gelijke stand in de slotbedrijf.

Helaas wist Donar het hoofd in de slotminuten niet koel te houden en verloor de bal diverse malen, daarmee de tegenstander kansen gevend op de overwinning. Die kans lieten ze zich niet ontnemen.

Door dit resultaat wordt plaatsing voor de play-offs een uitdaging, want het lijkt erop dat het onderlinge resultaat van beide Italiaanse teams en Donar beslissend gaat worden. Dat betekent dat Donar minimaal éen van beide uitwedstrijden moet winnen met meer dan 8, respectievelijk 6 punten verschil en dan nog afhankelijk is van de andere resultaten.

Statistieken en verslag vindt u hier.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren