Nieuws

Spirou verslaat Donar met de hakken over de sloot

Laatst geupdate: vrijdag 26 april 2024

Na een spannend duel wist Donar de voorsprong niet over de streep te trekken: 76-74.

Donar begon het duel in Charleroi zonder de gebruikelijke geblesseerden Jordy Kuiper, Sam van Oostrum en Theo John. Aangezien de thuisploeg Spirou op volle kracht aantrad, lag een zware opgave voor de hand.

Vanaf het begin ontspon zich een dynamisch en snel duel. Donar stond verdedigend goed, waardoor zowel de Waalse driepunter werd bemoeilijkt als het inside spel. Daardoor, en door een paar rake driepunters, moest coach Sam Rotsaert halverwege het kwart naar een time-out grijpen. Na de hervatting bleek dat Sander Hollanders niet de enige was die driepunters kon raken. Doordat enkele goede schoten aan Groningse kant van de ring af rolden kwam de eindstand van het kwart uit op 19-20.

In het tweede kwart was de defensie van Spirou op orde en dat zorgde voor slechte opties en dus missers van de gasten, terwijl de thuisploeg de basket wél wist de vinden met een 11-0 run tot gevolg. Over runs gesproken: Donar revancheerde zich met een 0-8 run, Spirou met een 7-0 en zo golfde het spel heen en weer.

Ruststand: 39-37.

Het derde kwart had Donar het beste van het spel. Niet alles ging goed, maar het was degelijk verzorgd. Met een 12-20 kwart konden de gasten zeker tevreden zijn.

Een marge van zes punten is niet veel dus de spanning was duidelijk voelbaar in de Dôme van Charleroi. Donar bleef goed in de wedstrijd en wist de marge in eerste instantie goed te verdedigen. Een paar mislukte aanvallen achter elkaar deden het verschil echter slinken tot twee punten met nog ruim vier minuten te gaan. De slotfase was meer spannend dan mooi. Van beide kanten werd er stevig verdedigd en werd er weinig meer weggegeven. Met nog 1:10 op de klok kwam Spirou voor het eerst weer op voorsprong (72-71).

Een driepunter van Dakota Quinn (!) bracht de score naar 72-74. Vrije worpen van Collins trokken de score gelijk en knullig balverlies gaf de Walen de kans de wedstrijd te beslissen van 16 seconden op de klok. Nathan Kuta kreeg de kans de wedstrijd in het slot te gooien, maar benutte slechts één van zijn vrije worpen. Daardoor had Donar zes seconden de tijd om de winst naar zich toe te trekken. Een aanvallende fout deed Donar echter de das om. De ene benutte Waalse vrije worp deed niet meer ter zake.

Donar kan de wonden gaan likken en zich opmaken voor een volgend spannend duel tegen Giants uit Antwerp, aanstaande dinsdag in Martiniplaza.