Nieuws

U22 boekt moeizame overwinning

Laatst geupdate: woensdag 09 november 2022

Na het vorige weekend vrij geweest te zijn stond afgelopen zondag voor de mannen van Donar U22 de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Triple ThreaT op het programma. Een neutrale toeschouwer die naar de ranglijst zou kijken zou zeggen dat het een makkelijke middag zou worden voor de Groningers maar niets bleek minder waar.

Het begin is goed: een driepunter van Saverio Lisci, twee driepunters van Gijs Deekens en een score na een snelle break van Sven van Mieghem zorgen voor een 12-2 tussenstand na drie minuten spelen én een time out voor Triple ThreaT. Deze sorteert effect en langzaamaan komen de mannen uit Haarlem beter in de wedstrijd: na het eerste kwart staat het 15-11. In het tweede kwart gaat de wedstrijd gelijk op en wisselen beide teams scores uit. Aan Groninger zijde scoort Jelte Mast zeven punten maar de watervlugge guard Tano Lobman volgde namens Triple ThreaT zijn voorbeeld met eveneens zeven punten. De rust wordt bereikt met een stand van 28-31 in het voordeel van de Haarlemmers.

De mannen van coaches Stijn Lechner en Michel Houttuin komen, in tegenstelling tot eerdere wedstrijden dit seizoen, scherper uit de kleedkamer dan hun tegenstander. Door scores van Gimon Arkema, Mats van der Werf en Saverio Lisci wordt de achterstand bij rust omgebogen in een voorsprong van 38-33. Triple ThreaT spelers Otte van Dam en, weer hij, Tano Lobman knokken terug waardoor na het derde kwart de tussenstand 44-41 is.

Het spelbeeld in het vierde kwart blijft hetzelfde: Donar U22 loopt steeds iets uit waarna de Haarlemmers zich weer terugknokken. Het is in deze periode met name Délé Adetunji die zijn ploeg op sleeptouw neemt met een belangrijke driepunter en enkele sterke drives naar de ring waardoor hij tien van zijn in totaal elf punten scoort. Eindstand: 66-60.

Al met al een wedstrijd waarin als team gestreden werd en elke speler zowel defensief als offensief zijn steentje bijdroeg. Complimenten ook aan Triple ThreaT die tot het einde aan toe bleven knokken.

Scores: Délé Adetunji 11 punten, Saverio Lisci 11 punten, Jelte Mast 9 punten, Gijs Deekens 9 punten, Gimon Arkema 8 punten, Mats van der Werf 6 punten, Sven van Mieghem 4 punten, Jasper Puister 4 punten, Thomas Fink 2 punten en Olivier Sipkens 2 punten.

Zondag 13 november speelt Donar U22 wederom een thuiswedstrijd: de noordelijke clash met nieuwkomer Aris/We Here Fryslân staat dan op het programma.