Nieuws

Update lopende zaken: Europe Cup, SuperCup, Open Dag en meer!

FIBA Europe heeft bekendgemaakt dat de Europe Cup het komend seizoen zal bestaan uit 32 deelnemers. Er zijn 10 teams rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase. Ook Donar hoort daarbij. De overige geplaatste teams zijn: Kangoeroes Mechelen, BC Balkan, Merlins Crailsheim, Hapoel Galil Elion, New Basket Brindisi, Anwil Wloclawek, FC Porto, CSM Oradea en Gaziantep.
Daarnaast zijn er maximaal 18 plaatsen gereserveerd voor verliezers van de kwalificaties voor de Basketball Champions League. De overige plaatsen worden gevuld met deelnemers aan vier kwalificatietoernooien. Bij die qualifiers horen onder andere Zorg en Zekerheid Leiden en Telenet Antwerp Giants.
De loting voor de FIBA Europe Cup zal plaatsvinden op donderdag 14 juli aanstaande. Meer informatie hierover kunt u vinden op de site van de FIBA Europe Cup en zodra er meer nieuws beschikbaar is zullen we dit communiceren.

Verder is het u wellicht opgevallen dat de Open Dag dit jaar vroeg valt. Al op zondag 21 augustus zal het vernieuwde Donar zich aan u presenteren, met als afsluiter de eerste pre-season game van komend seizoen. We ontvangen een tegenstander van formaat: EWE Baskets Oldenburg! We hopen u dan allemaal weer te zien.

Na de voorbereiding zullen we direct spelen om de eerste prijs van het seizoen: de Nederlandse SuperCup tegen Heroes Den Bosch (landskampioen vs bekerwinnaar) zal gespeeld worden in de Maaspoort in Den Bosch, op woensdag 28 september om 20:00 uur.

Een heel ander onderwerp is de compensatieregeling voor seizoenkaart-/Gold Card/ BBC-kaarthouders in verband met gemiste wedstrijden door Covid. Eerder hebben we aangekondigd dat de overheidsregeling voor de compensatie die we aan willen bieden aan onze kaarthouders in Brussel ter goedkeuring ligt en we hebben bericht ontvangen dat deze goedkeuring nog langer op zich zal laten wachten. We kunnen u als SK/GC/BBC-houder dus helaas nog niets aanbieden op dit moment, maar we houden u op de hoogte.

Tot slot dan nog wat goed nieuws: de speeldata van de thuiswedstrijden in de BXNT Cross Border fase (tegen de Belgische teams) zijn “geprikt”. Tijden en opponenten weten we natuurlijk nog niet, maar u kunt met (virtueel) potlood alvast de data noteren:

Zaterdag 18 maart
Woensdag 29 maart
Zaterdag 1 april (geen grap)
Zaterdag 15 april
Zaterdag 22 april.

We denken u op deze manier weer wat beter op de hoogte gebracht te hebben van een aantal lopende zaken. Hopelijk zien we u op 21 augustus!

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Deel op social media

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren