Nieuws

Van het bestuur

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Afgelopen vrijdag hadden we al weer de vijftigste bestuursvergadering van het afgelopen jaar. Iedere vrijdagochtend om 07.30 komen we bijeen om het over allerlei onderwerpen te hebben die nodig zijn om een profclub te leiden. Ooit ingesteld door ons erelid en oud voorzitter Rob Schuur en verworven tot een traditie. Natuurlijk was er deze keer een terugblik op een uniek jaar 2018. Op de diverse sociale media kanalen heeft u vast meerdere feiten al voorbij zien komen en op onze Nieuwjaarsreceptie zullen we hier ook nog bij stil staan.

Als organisatie zelf hebben we dit jaar ook weer de nodige stappen gezet om de club te laten “groeien” in al haar facetten. Marion kwam het bestuur versterken, Kim het management bureau en de diverse commissies kwamen met nieuwe ideeën én nieuwe mensen. De begroting steeg naar 1.9 miljoen euro, een nieuwe website werd gelanceerd, een prachtige kledingsponsor werd gevonden in Macron, de BBC groeide naar ca. 250 leden, het aantal seizoenkaarten steeg naar bijna 1800 en zo kan ik nog wel even doorgaan!

Men stelt mij wel eens de vraag: Waar ligt de bovengrens bij Donar in haar ontwikkeling? Ik kan u het antwoord (nog) niet geven. Dit bestuur is nog lang niet uit ontwikkeld en onze ambities zijn groot en de honger naar nog meer prijzen is nog steeds niet gestild. Samen met het nieuwe gemeentebestuur en MartiniPlaza hopen we dat we de ruimte krijgen om onze ambities en grenzen verder te verleggen. Een nieuw trainingshal in MartiniPlaza waar we samen met het RTC én de breedtesport dag en nacht met basketbal bezig kunnen zijn en elkaar kunnen helpen en versterken, een verbouwde Middenhal waar we altijd terecht kunnen en kunnen groeien in toeschouwersaantallen en BBC-leden, nieuwe verdienmodellen ontwikkelen zoals “Donar Energie” waar ook onze fans van mee kunnen profiteren, een echte fanshop als eerste basketbalclub van Nederland ……………..met als uiteindelijke doel: topprestaties met het eerste team voor u neerzetten, kampioenschappen pakken en op naar de ChampionsLeague!

Genoeg uitdagingen voor 2019 en verder maar eerst wensen wij u prachtige Kerstdagen toe en een gezellige jaarwisseling! Na de uitwedstrijden op 3 januari tegen ZZ Leiden en Apollo op 5 januari knallen wij het nieuwe jaar letterlijk en figuurlijk met u open op de Nieuwjaarsreceptie op 9 januari voorafgaande aan de thriller tegen Varese. Wij hebben een uitverkocht huis nodig om deze wedstrijd tegen de nummer 4 van Italië te winnen en hopen u allen te mogen begroeten.

Dank aan een ieder die het afgelopen jaar, in welke vorm dan ook, Donar Groningen heeft gesteund en tot volgend jaar!

Namens het bestuur,

Jannes Stokroos,
voorzitter

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren