Nieuws

Yannick Kemerink - Een nieuw gezicht op kantoor

Laatst geupdate: woensdag 09 augustus 2023

Op het kantoor van Donar zijn nogal wat nieuwe gezichten. Op dit moment bijvoorbeeld lopen er wel vijf studenten, die via een stage bij Donar de credits voor hun studie proberen te behalen. Een van hen is Yannick Kemerink. Maar bij hem is er sprake van wel een heel bijzonder verhaal.

yannickkemerink.jpeg

Yannick is opgegroeid in Wolvega, in een gezin met vader, moeder en een zus. In Wolvega heeft hij ook zijn schoolloopbaan voor een groot gedeelte doorlopen. De basisschool en zijn vwo heeft hij daar afgerond. Daarna is hij sociale geografie gaan studeren, maar al snel kwam hij er achter dat het dat niet was. Hij is toen gaan werken om na een half jaar de studie voor sportmanager aan het Instituut voor Sportstudies te gaan volgen. En dat was een schot in de roos. Vanaf de eerste dag was dat leuk en dat vindt hij nog steeds zo.

Inmiddels is hij woonachtig in Groningen en is hij in augustus met zijn afstudeerstage begonnen bij Donar. Vorig jaar kon hij vanwege corona geen stageplek vinden, waardoor hij een half jaar in een fabriek heeft gewerkt. In die tijd heeft hij gesolliciteerd bij Donar. Dat was zijn eerste keuze voor een stage. In het eerste jaar van de opleiding is hij enthousiast voor Donar geworden tijdens een speciale avond voor de eerstejaars van Sportkunde. Een uitleg over de organisatie, een sessie met startups en een wedstrijdbezoek waren voldoende om hem over de streep te trekken. “Het was allemaal veel grootser en professioneler dan ik had verwacht. Dat was een plek waar ik graag mijn afstudeerstage zou willen doen”. Na een sollicitatieprocedure werd Yannick in het voorjaar aangenomen om zijn stage te gaan doen, met als opdracht om het vrijwilligersbestand zo mogelijk te vergroten en waar nodig nog beter te maken dan het al is. Met die opdracht begon hij in augustus, toen zijn klasgenoten nog op vakantie waren, aan die klus bij Donar. Hij viel meteen met de neus in de boter, want hij maakte gelijk deel uit van de organisatie van de Europese bubbel.

Na het Europese avontuur van de club vond er een stoelendans op het managementkantoor plaats. De manager operations schoof door naar de commerciële kant van de club en de officemanager nam de plaats in van manager operations. De plek van officemanager kwam vrij. Yannick beviel dermate goed, dat hij werd gevraagd om die plek op te vullen. Die kans heeft hij met beide handen aangegrepen en hij is nu drie dagen in de week officemanager en twee dagen is hij bezig met zijn studie. Tot nu toe loopt die combinatie goed. Als het door de week niet lukt, is er altijd nog de avond en het weekend.

Als hij als manager aan het werk is tijdens de wedstrijden, dan ziet u hem bijna altijd bij de informatiebalie in de centrale hal. Dan met een mooi pak aan. Bij hem kunt u dan terecht met allerlei vragen.

Yannick heeft zijn hele leven veel met sport gehad. In Wolvega zat hij in eerste instantie bij de plaatselijke club (Wolvega), maar na de jeugd is hij overgestapt naar buurtclub De Blesse, waar hij in het eerste elftal in de vierde klasse KNVB op zondag zijn kunsten als vleugelaanvaller mag laten zien. Op de vraag wat hij met basketbal heeft begint hij wat te lachen. Op zich had hij niet zo veel met basketbal, maar nu hij er echt helemaal in zit, kent hij het spelletje wel en is hij er ook erg enthousiast over. Daarnaast is hij een groot fan van Ajax.

Als officemanager is hij met heel veel zaken bezig. Alles wat maar met spelers te maken heeft (wonen, auto, verzekering, etc.) moet hij oplossen en regelen. Maar ook de leden van de BBC moet hij in het archief bijhouden. De facturatie, kaartverkoop, eigenlijk alles wat maar aan bod komt valt onder zijn verantwoordelijkheid.

De opdracht voor school is dus het vergroten en zo mogelijk verder professionaliseren van het vrijwilligersbestand. Daarover is hij al heel tevreden, maar in een organisatie die steeds verder wil in de ontwikkeling, moet je ook kijken hoe de vrijwilligers mee kunnen gaan in die ontwikkeling.

Het Donar-gevoel bij Yannick is in eerste instantie moeilijk te definiëren. Maar na enig denkwerk komt het er eigenlijk op neer, dat het vooral het samen beleven van basketbal is. De kreet “Together” past dan ook uitstekend bij deze nieuwe officemanager. .

Doelen op de lange termijn heeft Yannick nog niet echt voor ogen. Op korte termijn voor hemzelf is het behalen van zijn diploma in de komende zomer het eerste streven. Zijn streven met de club is het om steeds te verbeteren en het beste eruit te halen. “Verder wil ik graag zo lang mogelijk blijven voetballen en mezelf daarin ook verbeteren. En wat Donar betreft zou ik het gaaf vinden om prijzen met de club te winnen”.

Yannick is trots om in deze organisatie te mogen werken en het contact met de supporters is erg belangrijk. “We moeten zo goed mogelijk met ze omgaan en het zo goed als maar mogelijk is voor ze regelen. Ook in de coronatijd is het belangrijk geweest om het contact met de supporters te onderhouden”.

Al met al een enthousiast en gemotiveerde student/werknemer bij de club.

BERT TEN OEVER

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren